New Step by Step Map For Kıdem tazminatı

1475 sayılı İş Kanununda kıdem tazminatının tavanını aşan işverene hapis cezasıyla para cezası verileceği, ödenen fazla ücretinde devlet hazinesine aktarılacağı yönündeki madde 4857 sayılı iş kanunundan çıkarılmıştır.

İşçi tarafından sağlık, iyi niyet ve ahlak kuralarına aykırılık veya işyerinde işin durması ve benzeri nedenlerle sözleşmesinin feshedilmesi durumunda da kıdem tazminatı alınabilir.

İşvereniniz iş anlaşmaleızı kusurlarınız sebebiyle bitirmişse tazminat alamayabilirsiniz. Kendi işini yapanlar ve 4C sınıfileı memurlar kıdem tazminatı alamazlar.

Mevcut uygulamaya göre; bir işyerinden ayrıldığında kıdem tazminatı alınmamışsa işçi için bu hak yanıyor, sonraki işyerinden tazminat alınsa bile yalnız son dönem (son işyerindeki) çalışması tazminat hesabında dikkate alınıyor.

İşçinin işinde yapılan değilikliğin esaslı bir değişiklik olup olmadığı mahkeme tarafından bilirkişi tarafından araştırıldıktan sonra feshin haklı olup olmadığına karar verilmelidir:

O halde kıdem tazminatı işyeri devri öncesi ve sonrasında geçen sürenin tamamı için hesaplanmalı, ancak devreden işveren veya işverenler bakımından kendi dönemleri ve devir tarihindeki ücret ile sınırlı sorumluluk belirlenmelidir.

İşyerinin önceleri gerçek kişi ya da kişilerce işletilmesinin ardından şirketleşmeye gidilmesi durumunda, bu işlem de bir tür işyeri devri sayılmalıdır. Önceki gerçek kişi olan işverenlerin devralan tüzel kişi ortakları olması bu devir ilişkisini ortadan kaldırmamaktadır (Yargıtay 9.

Kıdem tazminatı hesaplamasında dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da yüzde 0,759 oranında kesintisi yapılan damga vergisidir. Ancak rakamdan başka bir kesinti yapılması söz konusu değildir.

Var; işçinin, aynı işyerinde bir yıl çalışması ya da aynı işverene bağlı değişik işyerlerinde en az bir yıl çalışması gerekir.

Bu sınırlama aynı zamanda devletin vergilendirmeyeceği alanın sınırıdır. Bu nedenle kıdem tazminatı tavanı aynı zamanda

 ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri takip etmek için giriş Kıdem tazminatı yapmalısın. kayıt ol

İşçi aynı işyerinde tekrar işe başladığında kıdemleri yeni başladıkları tarihte başlamaktadır.

Kıdem tazminatı almaya hak kazanabilmek için öncelikle kanunda belirtilen şartları taşımak gerekmektedir. Bu şartları taşıyan işçilerin iş akitleri kıdem tazminatı

Bayan işçinin evlendikten sonra kıdem tazminatını alabilmesi için resmi evliliği belgelemelidir. İmam nikâhıyla yapılan evlilik sebebiyle ayrılan kadın, kıdem tazminatı alamaz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *